• Kruidenstempelmassage

  Ayurvedische Kruidenstempelmassage / Madana

 • De KRUIDENSTEMPELMASSAGE 🧡

   

  Zoals jullie weten, werk ik bij Rust.Punt met de ayurvedische producten van Lakshmi.

  Daarbij houden we rekening met de dosha's Vata, Pitta, Kapha.

  Bij een hoge Vata constitutie gaan we kruiden gebruiken die verwarmend zijn, die de doorbloeding gaan stimuleren, die een ontgiftende werking hebben én een kalmerende werking op de geest => het teveel aan gedachten, energie en beweging in het lichaam en de geest wordt hierdoor verminderd.

  Bij een hoge Pitta constitutie gaan we kruiden gebruiken die een ontspannende werking hebben, die zuiverend zijn, verzachtend en verkoelend op zowel lichamelijk als geestelijk vlak => het te veel aan vuur, warmte en prikkelbaarheid wordt hierdoor gekalmeerd in het lichaam en de geest.

  Bij een hoge Kapha constitutie gaan we kruiden gebruiken die verwarmend zijn, die de doorbloeding gaan stimuleren, die een ontgiftende werking hebben en stimulerend zijn => stagnatie van negatieve gedachten en afvalstoffen worden omgezet in energie en beweging in het lichaam en de geest.

  60% van alle ziekten heeft te maken met een Vata verstoring.

  Vata kan onbalans in Pitta en Kapha veroorzaken, omdat Vata beweging is en in alle systemen van de drie krachten voorkomt.

  Het reguleert en activeert de andere twee dosha’s.

  Ziekten ontstaan (mede) uit het denken zijn misschien wel de belangrijkste ziekten van deze tijd.

 • broken image

  WAT ZIT ER IN DE KRUIDENSTEMPELS? 🌿

  Himalaya zout, bevat mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer.

   

  Rozemarijn verbetert de bloedcirculatie, goed voor de lever en nieren, verbetert je spijsvertering, troost het hart en maakt vrolijk, verbetert het geheugen, vermindert vermoeidheid en bevordert creativiteit. De etherische oliën in rozemarijn geven verlichting bij luchtwegproblemen en vastzittend slijm.

   

  Lavendel verbetert de bloedsomloop, is een natuurlijke pijnstiller, brengt emoties in balans en is een natuurlijke antidepressiva, heeft een zweetbevorderende werking (detox), is een natuurlijke ontstekingsremmer, werkt goed tegen ontstekingen zoals bij reumatoïde artritis, mentale ontspanning, geeft fysieke rust en het ontspant de zenuwen en verlicht allerlei soorten pijn.

  Tijm is een rijke bron van ijzer en geeft energie, versterkt het immuunsysteem, is ontstekingsremmend, is een antioxidant, zorgt voor een goede spijsvertering en vermindert gassen en een opgeblazen gevoel, heeft een antibacteriële werking.

   

  Salie verbetert de spijsvertering, werkt rustgevend en stemming verbeterend, is een antioxidant, het verwarmt de huid en activeert de circulatie in het lymfestelsel, is goed tegen een sinaasappelhuid, zorgt voor het behouden van een goed geheugen en het vertragen van de ziekte Alzheimer, werkt tegen opvliegers in de menopauze en zorgt voor een goede hormoonbalans.

  broken image

  Wat zijn de VOORDELEN van een KRUIDENSTEMPELMASSAGE? 🌹

  De werking van de kruiden heeft een ontgiftende en vitaliserende werking op lichaam en geest.

  De kruiden ontslakken, regenereren en verzorgen de huid intensief (anti-aging).

  Is goed voor mensen die moe, gespannen, opgebrand en lusteloos zijn.

  Het verbetert het immuunsysteem en de spijsvertering.

  De warme massageolie heeft een extra ontspannende werking.

  Een kruidenstempelmassage stimuleert het lichaam om beter te functioneren en brengt het tegelijkertijd tot rust.

  Door de warmte en de kruiden vormt de kruidenstempelmassage een zuiveringsbehandeling voor de huid, de huid warmt op en begint te transpireren.

  Het kalmeert Vata, zorgt voor een goede nachtrust én reduceert stress

  Verhoogt de immuniteit en stimuleert de productie van hormonen

  Stimuleert het lymfesysteem en de doorbloeding

  Tijdens de massage wordt het zenuwsysteem voor rust en herstel (parasympatisch zenuwstelsel) geactiveerd en het sympathisch zenuwsysteem dat we gebruiken voor actie wordt tijdens massage tot rust gebracht. 🌟

 • Tijd voor een moment voor jezelf?

  Wij brengen je graag tot rust.

 • Arrangementen

  U kunt de massages uitbreiden tot een heuse wellness behandeling door deze aan te vullen met een scrub en/of pakking van de rug.
  De scrub/peeling verwijdert de dode huidcellen en bevordert de doorbloeding waardoor uw rug weer heerlijk fris en zacht aanvoelt. Een heerlijke behandeling gewoon ter ontspanning of als voorbereiding op het zonnetje.
  Rust.Punt biedt een Lakshmi modder/klei pakking die de doorbloeding stimuleert en heerlijk warm wordt. Deze pakking raad ik aan bij nek- of rugpijn zodat de spieren en weefsels even goed ontspannen.
  Een warmtekussen tijdens het inwerken van de pakking zorgt voor totale relaxatie. Gedurende de pakking mag u kiezen tussen: even gewoon rusten of genieten van een korte hoofdmassage of voetmassage als extra verwennerij :-)

  Tips

  • Douche altijd voorafgaand aan een massage, zorg ervoor dat je lichaam schoon is. Een warme douche zal er ook voor zorgen dat de poriën zich openen en de massageolie beter door de huid wordt opgenomen.
  • Eet niet teveel van tevoren. Het is oncomfortabel om op een volle maag te liggen. Het is echter ook niet verstandig om met een lege maag een massage te ondergaan. Een hongergevoel kan de aandacht afleiden van de massage.
  • Ook cafeïne- en alcoholhoudende dranken vooraf aan de massage zijn niet wenselijk. Cafeïne en alcohol hebben een stimulerende werking op het zenuwstelsel en verhogen de toxines in het lichaam, terwijl massage juist een kalmerende werking op het zenuwstelsel beoogt en toxines uit het lichaam helpt verwijderen.
  • Zorg ervoor dat je niet meteen weer een afspraak hebt na een massage, het fijnste is dat je daarna even niets hoeft!
 • Een massage geeft je een moment van Rust en aandacht voor jezelf. 

  Je verdient het!