• Massages

  Rug-, schouder- en nekmassages

  Wat is een rug-, schouder-, nekmassage?

  Ik ontvang u met een ontspannend voetbadje en een kopje thee, zodat u wat tot Rust komt vooraleer we met de massage beginnen. Zo starten we de behandeling op een ontspannen manier, wat uw Rust en de kwaliteit van de massage enkel maar ten goede komt!

  Een rug-, schouder- en nekmassage is een massage met olie waarbij ingewerkt wordt op de spieren, de bloedsomloop en de huid. Door de zachte massage en knedende bewegingen ontspannen de spieren en verbetert de bloedsomloop. Een ontspanningsmassage is een detox voor uw lichaam. Afvalstoffen worden afgevoerd en uw huid voelt heerlijk zacht aan.

  Er gaat voldoende aandacht naar uw rug en schouders, omdat stress en spanningen zich daar dikwijls vastzetten.

  Deze massage werkt stressverminderend, verlicht pijn, stimuleert de bloedsomloop en bevordert het functioneren van het lymfestelsel.

  Wat is een volledige lichaamsmassage?

  Bij een volledige lichaamsmassage geniet u van een massage van kop tot teen. Zoals bij elke behandeling bespreken we op voorhand duidelijk wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat u ontspannen kan genieten. Discretie en respect zijn vanzelfsprekend heel belangrijk, zo kunt u in alle vertrouwen helemaal tot Rust komen.

  Waarom zou u kiezen voor een ontspannende massage?

  Een deugddoende massage kan verlichting geven bij bijvoorbeeld:

  • Vermoeidheid

  • Stramme spieren

  • Slechte bloedsomloop

  • Hoofdpijn

  • Stress

  • Slaapstoornissen

  Contra-indicaties:

  Boek geen massage indien u:

  • zich onwel voelt, koorts hebt
  • een open wonde hebt
  • zwanger bent
  • hartklachten hebt
  • lijdt aan kanker
  • Covid hebt
  • net een Covid vaccin hebt gehad (binnen 2 weken)
  • Gekende allergieën steeds melden voor de behandeling a.u.b.
 • Kruidenstempelmassage

  De KRUIDENSTEMPELMASSAGE 🧡

   

  Zoals jullie weten, werk ik bij Rust.Punt met de ayurvedische producten van Lakshmi.

  Daarbij houden we rekening met de dosha's Vata, Pitta, Kapha.

  Bij een hoge Vata constitutie gaan we kruiden gebruiken die verwarmend zijn, die de doorbloeding gaan stimuleren, die een ontgiftende werking hebben én een kalmerende werking op de geest => het teveel aan gedachten, energie en beweging in het lichaam en de geest wordt hierdoor verminderd.

  Bij een hoge Pitta constitutie gaan we kruiden gebruiken die een ontspannende werking hebben, die zuiverend zijn, verzachtend en verkoelend op zowel lichamelijk als geestelijk vlak => het te veel aan vuur, warmte en prikkelbaarheid wordt hierdoor gekalmeerd in het lichaam en de geest.

  Bij een hoge Kapha constitutie gaan we kruiden gebruiken die verwarmend zijn, die de doorbloeding gaan stimuleren, die een ontgiftende werking hebben en stimulerend zijn => stagnatie van negatieve gedachten en afvalstoffen worden omgezet in energie en beweging in het lichaam en de geest.

  60% van alle ziekten heeft te maken met een Vata verstoring.

  Vata kan onbalans in Pitta en Kapha veroorzaken, omdat Vata beweging is en in alle systemen van de drie krachten voorkomt.

  Het reguleert en activeert de andere twee dosha’s.

  Ziekten ontstaan (mede) uit het denken zijn misschien wel de belangrijkste ziekten van deze tijd.

 • WAT ZIT ER IN DE KRUIDENSTEMPELS? 🌿

  Himalaya zout, bevat mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer.

   

  Rozemarijn verbetert de bloedcirculatie, goed voor de lever en nieren, verbetert je spijsvertering, troost het hart en maakt vrolijk, verbetert het geheugen, vermindert vermoeidheid en bevordert creativiteit. De etherische oliën in rozemarijn geven verlichting bij luchtwegproblemen en vastzittend slijm.

   

  Lavendel verbetert de bloedsomloop, is een natuurlijke pijnstiller, brengt emoties in balans en is een natuurlijke antidepressiva, heeft een zweetbevorderende werking (detox), is een natuurlijke ontstekingsremmer, werkt goed tegen ontstekingen zoals bij reumatoïde artritis, mentale ontspanning, geeft fysieke rust en het ontspant de zenuwen en verlicht allerlei soorten pijn.

  Tijm is een rijke bron van ijzer en geeft energie, versterkt het immuunsysteem, is ontstekingsremmend, is een antioxidant, zorgt voor een goede spijsvertering en vermindert gassen en een opgeblazen gevoel, heeft een antibacteriële werking.

   

  Salie verbetert de spijsvertering, werkt rustgevend en stemming verbeterend, is een antioxidant, het verwarmt de huid en activeert de circulatie in het lymfestelsel, is goed tegen een sinaasappelhuid, zorgt voor het behouden van een goed geheugen en het vertragen van de ziekte Alzheimer, werkt tegen opvliegers in de menopauze en zorgt voor een goede hormoonbalans.

  Wat zijn de VOORDELEN van een KRUIDENSTEMPELMASSAGE? 🌹

  De werking van de kruiden heeft een ontgiftende en vitaliserende werking op lichaam en geest.

  De kruiden ontslakken, regenereren en verzorgen de huid intensief (anti-aging).

  Is goed voor mensen die moe, gespannen, opgebrand en lusteloos zijn.

  Het verbetert het immuunsysteem en de spijsvertering.

  De warme massageolie heeft een extra ontspannende werking.

  Een kruidenstempelmassage stimuleert het lichaam om beter te functioneren en brengt het tegelijkertijd tot rust.

  Door de warmte en de kruiden vormt de kruidenstempelmassage een zuiveringsbehandeling voor de huid, de huid warmt op en begint te transpireren.

  Het kalmeert Vata, zorgt voor een goede nachtrust én reduceert stress

  Verhoogt de immuniteit en stimuleert de productie van hormonen

  Stimuleert het lymfesysteem en de doorbloeding

  Tijdens de massage wordt het zenuwsysteem voor rust en herstel (parasympatisch zenuwstelsel) geactiveerd en het sympathisch zenuwsysteem dat we gebruiken voor actie wordt tijdens massage tot rust gebracht. 🌟

 • Klankschaalmassage

  Geniet van een ontspannende en herbalanserende klankschaalmassage.

 •  

  De trillingen van de klankschalen gaan via het water in je lichaam door je hele lichaam heen op zoek naar blokkades. Blokkades kunnen ervoor zorgen dar lichaamsdelen of organen minder goed werken. Door de trillingen worden de blokkades zachtjes opgelost, kalmeert het lichaam en voel je je veilig en geborgen. Je aura wordt gereinigd en de chakra's geopend. Ik sluit af met een gelaatsmassage en voetmassage om de ontspanning helemaal mooi af te ronden.

   

  Deze behandeling mag je niet ondergaan als je een pacemaker hebt, een hogebloeddruk, kanker of in de eerste drie maanden van de zwangerschap!

   

  Let erop dat je dunne, zachte kledij draagtzonder ritsen of knopen. Ook juwelen zijn niet aangewezen tijdens deze massage.

 • Tijd voor een moment voor jezelf?

  Wij brengen je graag tot rust.

 • Arrangementen

  U kunt de massages uitbreiden tot een heuse wellness behandeling door deze aan te vullen met een scrub en/of pakking van de rug.


  De scrub/peeling verwijdert de dode huidcellen en bevordert de doorbloeding waardoor uw rug weer heerlijk fris en zacht aanvoelt. Een heerlijke behandeling gewoon ter ontspanning of als voorbereiding op het zonnetje.


  Rust.Punt biedt een Lakshmi modder/klei pakking die de doorbloeding stimuleert en heerlijk warm wordt. Deze pakking raad ik aan bij nek- of rugpijn zodat de spieren en weefsels even goed ontspannen.


  Een warmtekussen tijdens het inwerken van de pakking zorgt voor totale relaxatie. Gedurende de pakking mag u kiezen tussen: even gewoon rusten of genieten van een korte hoofdmassage of voetmassage als extra verwennerij :-)

  Tips

  • Douche altijd voorafgaand aan een massage, zorg ervoor dat je lichaam schoon is. Een warme douche zal er ook voor zorgen dat de poriën zich openen en de massageolie beter door de huid wordt opgenomen.
  • Eet niet teveel van tevoren. Het is oncomfortabel om op een volle maag te liggen. Het is echter ook niet verstandig om met een lege maag een massage te ondergaan. Een hongergevoel kan de aandacht afleiden van de massage.
  • Ook cafeïne- en alcoholhoudende dranken vooraf aan de massage zijn niet wenselijk. Cafeïne en alcohol hebben een stimulerende werking op het zenuwstelsel en verhogen de toxines in het lichaam, terwijl massage juist een kalmerende werking op het zenuwstelsel beoogt en toxines uit het lichaam helpt verwijderen.
  • Zorg ervoor dat je niet meteen weer een afspraak hebt na een massage, het fijnste is dat je daarna even niets hoeft!
 • Een massage geeft je een moment van Rust en aandacht voor jezelf. 

  Je verdient het!

  ×
  Algemene Voorwaarden
  Algemene Voorwaarden Praktijkruimte Rust.Punt
  
  Algemeen
  Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding, behandeling, dienst, intellectuele prestatie en transactie tussen Rust.Punt en een cliënt waarop Rust.Punt deze voorwaarden van toepassing heeft verklaard, voor zover van deze voorwaarden niet uitdrukkelijk en schriftelijk is afgeweken
  
  
  Inspanningen Rust.Punt
  
  Rust.Punt zal de behandelingen/diensten/intellectuele prestaties naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren en op grond van de op dat moment bekende stand der wetenschap. Rust.Punt zal zoveel als redelijkerwijs mogelijk is, de cliënt inlichten over financiële consequenties van de wijziging of aanvulling van de behandeling.
  
  Afspraken & annulatie-voorwaarden
  
  De cliënt moet verhindering voor een afspraak zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 24 uur voorafgaande aan de afspraak aan Rust.Punt melden. Indien de cliënt deze verplichting niet of niet tijdig nakomt, mag Rust.Punt het gehele honorarium voor de afgesproken behandeling aan de cliënt berekenen. Rust.Punt moet verhindering voor een afspraak zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 24 uur voorafgaande aan de afspraak aan de cliënt melden. Indien u annuleert binnen een tijdspanne van 24u wordt er 50% van de behandeling aangerekend. Bent u te laat op de afspraak, dan wordt deze tijd afgetrokken van uw behandeling en wordt deze bijgevolg ingekort.
  
  Betaling
  
  Rust.Punt vermeldt alle prijzen van behandelingen/diensten/intellectuele prestaties en producten zichtbaar in het salon. De gemelde prijzen zijn inclusief BTW. Aanbiedingen in advertenties zijn geldig in de aangegeven looptijd en/of zodanig de voorraad strekt. De cliënt dient direct na afloop van de behandeling de betaling van de behandeling en eventuele producten contant te voldoen. Een bestelling van producten dient steeds vooraf te worden overgemaakt op de bankrekening van Rust.Punt.
  
  Persoonsgegevens & privacy
  De cliënt voorziet Rust.Punt vóór de eerste behandeling/dienst/intellectuele prestaties van alle gegevens, waarvan Rust.Punt aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de cliënt redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het zorgvuldig uitvoeren van de behandelingen/diensten.
  Rust.Punt behandelt de vertrouwelijke gegevens van de cliënt volgens de richtlijnen in de Wet Bescherming Persoonsgegevens.
  
  Rust.Punt zal gegevens van de cliënt niet verkopen of verhuren aan derden zonder schriftelijke toestemming vooraf van de cliënt.
  
  Geheimhouding
  Rust.Punt is verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die de cliënt heeft medegedeeld tijdens de behandeling/dienst/intellectuele prestatie. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de cliënt is meegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie. De geheimhouding vervalt indien, op grond van een wettelijke bepaling of een rechterlijke uitspraak, Rust.Punt verplicht is de vertrouwelijke informatie aan derden te verstrekken.
  
  Aansprakelijkheid
  Rust.Punt is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, ontstaan doordat Rust.Punt is uitgegaan van door de cliënt verstrekte onjuiste en/of onvolledige informatie over relevante lichamelijke/mentale aandoeningen, medicijngebruik, werkzaamheden of vrijetijdsbesteding. Rust.Punt is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van persoonlijke eigendommen die de cliënt heeft meegenomen naar de praktijkruimte.
  Ik respecteer in hoge mate de reguliere geneeskunde. Mijn behandelingen kunt u zien als een aanvulling hierop. U zal door mij altijd doorverwezen worden naar een arts, indien dit voor mij zo aanvoelt. Ten allen tijde bent u zelf verantwoordelijk voor uw eigen ziekte- en groeiproces, alsook voor uw eigen leven. Hierbij kan mij dan ook niets ten laste worden gelegd.
  
  Rust.Punt @ copyright 2018
  
  Garantie
  Rust.Punt geeft de cliënt één week (7 dagen) garantie op de behandeling/diensten/intellectuele prestaties en de producten.
  Deze garantie vervalt indien:
  
  De cliënt andere producten dan de door Rust.Punt geadviseerde producten gebruikt.
  De cliënt de adviezen voor thuisverzorging, niet heeft opgevolgd.
  De cliënt het advies om medische hulp te zoeken niet binnen vijf werkdagen heeft opgevolgd.
  De cliënt de producten niet volgens de gebruiksaanwijzing heeft gebruikt.
  Beschadiging & diefstal
  Rust.Punt heeft het recht van de cliënt een schadevergoeding te eisen indien de cliënt meubilair, apparatuur of producten beschadigt. Rust.Punt meldt diefstal altijd bij de politie.
  
  Klachten
  Indien de cliënt een klacht heeft over een behandeling/dienst/intellectuele prestatie of een product, moet deze zo spoedig mogelijk, doch binnen de vijf werkdagen na ontdekking schriftelijk gemeld worden aan Rust.Punt. Samen zoeken we dan naar een oplossing. Indien een klacht gegrond is, zal Rust.Punt de behandeling/dienst opnieuw verrichten.
  
  Behoorlijk gedrag
  De cliënt behoort zich in de praktijkruimte behoorlijk te gedragen volgens algemeen aanvaarde normen. Indien de cliënt na herhaaldelijke waarschuwingen onbehoorlijk gedrag blijft vertonen, heeft Rust.Punt het recht de cliënt de toegang tot de praktijkruimte te weigeren onder opgaaf van redenen. 
  
  Recht
  Op elke overeenkomst tussen Rust.Punt en de cliënt is het Belgisch recht van toepassing. Ingeval van uitleg van de inhoud en strekking van deze algemene voorwaarden, is de Nederlandse tekst daarvan steeds bepalend. Van toepassing is steeds de laatst gedeponeerde versie c.q. de versie zoals die gold ten tijde van het tot stand komen van de overeenkomst