Reiki

Wanneer heb je Reiki nodig?

Een Reiki behandeling kan als alternatieve geneeswijze toegepast worden bij onder andere: chronische ziekten (zoals reuma/artritis), rugpijn, hoofdpijn, verstuikingen, maagaandoeningen, verwondingen, whiplash, ontstekingen, diverse stress-gerelateerde aandoeningen, enzoverder.

Ook als je andere of helemaal geen specifieke klachten hebt, kan een Reiki-behandeling je op verschillende niveaus ondersteunen.

Wat is Reiki?

Een Reiki behandeling geeft je een goed gevoel, alsof je in de natuur zit te genieten van de zon  met op de achtergrond een kabbelend beekje met golven van energie.

Het zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost, zodat de natuurlijke balans wordt hersteld. Waar Reiki stroomt, wordt dat wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat, opgelost.

Door handoplegging op pijnlijke plekken kan pijn in die zones duidelijk verminderen. 

Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt opnieuw ontwikkeld.

Daarnaast is Reiki ook een middel om je weer in contact te brengen met wie je diep vanbinnen werkelijk bent.

De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden.  De ene voelt de energie als warmte of trillingen, de ander ziet de energie in kleuren, ...

Hoe ziet een Reiki behandeling eruit?

Tijdens een behandeling plaats ik mijn handen in verschillende posities op het lichaam (of vlak erboven indien gewenst).

Hierdoor wordt extra energie naar deze plaatsen gestuurd en kan pijn op lichamelijk en/of emotioneel niveau worden verminderd of zelfs geheel verdwijnen.

Je ligt tijdens de behandeling ontspannen op de massagetafel, uw kledij blijft aan.


Reiki kan ondersteuning geven bij een behandeling maar is geen vervanging voor reguliere geneeswijzen. Bij klachten dient u altijd eerst contact op te nemen met uw huisarts.